Legfontosabb dokumentumok és igazolványok

Ebben a részben a legfontosabb olyan dokumentumokról és igazolványokról lesz szó, amelyek a munkavállalás során szükségesek lehetnek.

Munkaszerződés:

Minden magyarországi munkaviszony (néhány kivételtől eltekintve) munkaszerződéssel jön létre. Ez a szerződés szabályozza azokat a kereteket és feltételeket, amik alapján a munkavégzés történik.

Minden munkaszerződésnek kötelező tartalmazni a következőket:

A munkáltatónak 15 napon belül írásban kötelező tájékoztatást adni a következőkről:

A munkaszerződés kizárólag abban az esetben és olyan formában írható alá, amennyiben és ahogyan azt a munkavállaló megértette és elfogadta. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy olyan nyelven (is) kell íródnia, amelyet a munkavállaló ért, vagy pedig a szerződés megismerésekor tolmácsnak szükséges jelen lennie.

TAJ-szám

Magyarországon az állami egészségügyi ellátáshoz szükséges egy Társadalombiztosítási Azonosító Jel (TAJ). Az ideérkező 3. országbeli munkavállalók számára alapvetően nem érhető el a TAJ kártya igénylése, azonban munkaviszony keretében a munkáltató igényelhet a munkavállalója számára.

Ehhez a munkahelynek a következőket kell tennie:

A munkáltatónak 15 napon belül írásban kötelező tájékoztatást adni a következőkről:

Szükséges adatok:

Itt fontos megjegyezni azonban, hogy a Menedékes Státusszal rendelkezők számára az egészségügyi ellátás ingyenes biztosított, az ő esetükben a TAJ-számot a Menedékes-kártyán szereplő azonosítószám váltja ki.

Adóazonosító (Adókártya)

A munkavégzéshez elengedhetetlen, hogy a munkavállaló rendelkezzen érvényes adóazonosító számmal is. Szerencsére ez a folyamat az egyik legkönnyebben elintézhető, a munkavállalónak a területileg illetékes kormányhivatalnál kell ezt kérelmezni.

A másik út, hogy a munkahely maga kérelmezi ezt a munkavállaló számára, ezt postán, személyesen, vagy elektronikus úton, a Nemzeti Adó és Vámhivatal (NAV) oldalán teheti meg a 20T34-es számú nyomtatvány kitöltésével. Ehhez a következő munkavállalói adatok szükségesek:

Ehhez a következő munkavállalói adatok szükségesek: